Hvem er Ice-9

Ice-9 er en gruppe kunstnere, historiefortellere, programmerere og forskere.

Arbeidet vårt er å skape rom for eksperimentering med historier.

Vi ønsker at våre kunder og publikum skal ha det morsomt samtidig som vi kollektivt tar for oss virkelighetsnære scenarier og utfordringer gjennom å leke med historier.

Du finner våre eksperimentelle rom på nettet, gaten, museer og i klasserom. Strategien vår har fokus på samarbeid, samtidig som vi tar i bruk ny kommunikasjonskultur og teknologi. Vi ønsker at prosessene våre skal skape positive koblinger mellom vitenskap, kunst og utdanning.

Arbeidet vårt støtter opp rundt en overgang til en kunnskapsbasert sirkulær økonomi i et inkluderende, rettferdig og demokratisk globalt samfunn.

Ice 9

Hvordan det begynte

Ice-9 ble grunnlagt i 2014 av Christine Cynn & Valentin Manz. Christine er en filmregissør, produsent og kunstner som har lekt med dokumentar- og skjønnlitterære hybrider siden 1996 (inkludert medregi av The Act of Killing). Valentin Manz har skapt interaktive miljøer, skulpturer og visuell kunst siden 1990. Han spesialiserer seg på prosessbasert kunst som involverer lokalsamfunnet og landskapet rundt. Ice-9 har base i Tromsø, Nord-Norge.

Teamet

Christine Cynn

Kreativ leder / prosjektleder

Christine Cynn har utviklet nye måter å katalysere og dokumentere den menneskelige fantasien siden 1996. Hennes mål er å belyse og dermed transformere de skjulte (og ofte surrealistiske) konfliktene som former våre liv og vår verden. Hun er medregissør og medprodusent av den Oscar-nominerte dokumentaren The Act of Killing (2012). Christine Cynn har en Bachelor i sosialantropologi fra Harvard Universitet.

Valentin Manz Ice 9

Visuell / skulpturell kunstleder

Valentin Manz lager kunstverk som engasjerer seerne både visuelt og fysisk. Verkene hans er ofte laget av glass, metall, leire, møbler og restematerialer som papp og papir. Manz har vært stipendiat ved Urban Glass i Brooklyn (2005) og Creative Glass Center of America (2007 & 2013), og har vist sitt arbeid i London, München og New York. Han studerte scenografi ved Slade og Central St. Martin’s College of Art i London, og er også uteksaminert fra Goldsmiths som kunstterapaut. Christine og Valentin har samarbeidet om en rekke interaktive installasjoner. De har også skapt store skulpturelle miljøer og videoinstallasjoner (earthNOWbeing 2011; Bread Head with Campbell Works 2011).

Marina Borovaya Ice 9

Markeds- og kommunikasjonssjef

Marina Borovaya har en mastergrad i business og entreprenørskap fra UiT. Hun har også en Bachelor i journalistikk fra University of Wroclaw (Polen) og en Bachelor i teknologi fra Moskva kraftteknisk institutt (Russland). For tiden er hun interessert i kommersiell levedyktighet av kunstnerisk praksis.

Anneli stiberg Ice 9

Kommunikasjonsmedarbeider / Fasilitator

Anneli Stiberg ble uteksaminert fra Visual Cultural Studies (visuell sosialantropologi), UiT, i 2012. Hun har siden da jobbet med forskjellige film-, kunst- og kulturprosjekter. Hun begynte å jobbe for Ice-9 i 2014. Hennes nåværende interesser er illustrasjon, animasjon og bruken av ville vekster i matlaging i Nord-Norge.

Jegor-Sushko---ICE-9-Team

IT-ekspert

Jegor Sushko har mestret den digitale verden gjennom sine studier av programmeringsspråk, samt 3D-bevegelsesgrafikk i kombinasjon med ingeniørkunnskap i matematikk og fysikk. Han har mange års erfaring med å jobbe internasjonalt med prosjekter som går fra å administrere en webserver til å lage 3D-modeller og animasjoner. Utenom å løse problemer effektivt, elsker Jegor å være ute i naturen.